Konsult på bemanningsföretag 🖇⭐️

Konsult och konsultchef
Genom att jobba på ett bemanningsföretag är du s.k. konsult och du får en konsultchef som hjälper dig att utvecklas inom ditt område och försöker hitta nya uppdrag åt dig om du inte trivs i ditt nuvarande.

Arbetsuppgifter
Det är varierande att arbeta på Bemannica men arbetsuppgifterna kommer bygga på vad du tidigare gjort i butik. Har du tidigare arbetat i kassan kommer du arbeta mycket i kassan och har du t.ex. arbetat i förbutik för att du har utbildning i Svenska Spel, ATG och Posten kan det hända att du får arbetspass i förbutik på ICA.

Arbetsgivare
Bemannica AB är din arbetsgivare som utbetalar lön, skatter och arbetsgivaravgifter. Vi står även för försäkringar och andra omkostnader. Kundföretagen äger arbetsledningsrätten, vilket innebär att du är skyldig att utföra de arbetsuppgifter som personalen på ICA önskar att du ska utföra. Detta innebär att om du t.ex. jobbar ett arbetspass i kassa på en ICA-butik och det uppstår ett behov på kolonialavdelningen har butiken rätt att arbetsleda dig dit, så länge du har rätt kompetens.

Förväntningar och krav på dig som anställd
Det är självklart viktigt att du som konsult och representant för Bemannica är trevlig mot ordinarie personal. Med din kompetens och erfarenhet inom ICA kan du tillföra mycket till butikerna. Var ödmjuk och trevlig mot kunder och personal som du möter i butiken. Om en kund undrar var en viss vara står så följ alltid med kunden till den hylla där varan finns. Det kan självklart vara svårt om det är första gången du jobbar i en viss butik men om du är hjälpsam och trevlig så löser sig allt! Kunderna står alltid i centrum och det är otroligt viktigt att de är nöjda. När du lämnar butiken efter avslutat arbetspass så ta alltid avsked till ordinarie personal och hälsa dem en trevlig dag/kväll/helg.

Informationsansvar
Om du som konsult lider av någon form av allergi eller sjukdom som kan komma att påverka ditt arbete eller din arbetsplats avsevärt så har du ansvar att informera Bemannica om detta. Om din arbetsledare för dagen bör vara informerad om var akut medicin finns om olyckan skulle vara framme ska detta också meddelas till Bemannica.

Tips inför dina första arbetspass

  • Kom i god tid för att hitta rätt ansvarig person. Fråga i förbutik eller annan ICA-personal.
  • Presentera dig, berätta att du kommer från Bemannica och vilken avdelning du ska jobba på.
  • Förklara gärna att det är ditt första pass på den specifika butiken och fråga om de har några särskilda rutiner som du bör veta om.
  • Ta gärna en runda i butiken för att se var de olika varorna finns. Ska du sitta i kassan kan det vara bra att exempelvis kolla vilka brödsorter de har eller om de har något speciellt som ni inte hade på din tidigare Ica-butik.
  • På vissa butiker behöver du ha hänglås för att låsa skåpen i personalrummet. Har du inte med dig det så fråga personalen om du kan få låna ett alternativt lägga dina värdesaker i någon annans skåp tills vidare. Det är viktigt att låsa in värdesakerna.

Mobiltelefon
Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under sitt arbetspass, endast på din rast.

Rökning/snus
Rökning är inte tillåten inom butikens område och lössnus är aldrig tillåtet under ett arbetspass.

Alkohol/droger
Det är absolut förbjudet att nyttja alkohol och/eller droger i tjänst. Det är heller inte tillåtet att komma onykter, bakfull och/eller påverkad till butiken.