Det är extra viktigt att alltid hålla isär olika ingredienser och se till att produkterna alltid är skyddade i förvaring i kylar och frysar. Till exempel med lock eller plastfolie.
Öppnade förpackningar ska alltid märkas med första öppningsdatum. Sedan ska öppningsdatumet in i brytlistan. Notera i brytlistan alla uppgifter om produkterna när förpackningen öppnas.
Förvara smörgåsar, röror, tillbehör samt färdiga sallader med mera i rätt förvaringstemperatur. Utgå alltid från den förvaringstemperatur som den känsligaste produkten kräver, enligt temperaturangivelse från leverantör.
Tänk på att vara försiktig vid rengöring av glasytor i diskar och montrar där öppna livsmedel exponeras. Spraya inte direkt på glaset så att livsmedlen kan kontamineras. Använd de produkter som butiken använder sig av.
Om din butik har sallads-/buffévagn för självtag måste rutinerna i din butik för påfyllning följas. Själva sallads-/buffévagnen och alla redskap, som slevar och tänger, ska rengöras/diskas flera gånger per dag.