0 of 9 Frågor completed
Frågor:
You have already completed the prov before. Hence you can not start it again.
Prov is loading…
You must sign in or sign up to start the prov.
Först måste du slutföra följande:
0 of 9 Frågor answered correctly
Your time:
Tiden har gått ut
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Vad är hållbarheten för Laxfilé?
(Om kylskåpet är + 2-4 C )
Vad är hållbarheten på köttfärs som är malet i butiken?
(Om kylskåpet är + 2-4 C )
Vad är viktigt att tänka på med grillad kyckling och färdiga revbenspjäll?
Vad är hållbarheten på rökt och kokt skinka?
( Om kyldisken/skåpet är på +8 C)
Får man använda samma maskin till rått kött som till chark?
Använd olika skärbrädor och redskap vid hantering av charkprodukter och/eller ostar. Färgkoda gärna knivar och redskap för att undvika förväxling.
Detta är viktigt för produkter som innehåller allergener, till exempel ost eller charkprodukter med nötter. Likaså vid hantering av opastöriserade produkter, till exempel dessertost. Om varan innehåller opastöriserade ingredienser måste det tydligt framgå i informationen till kunden.
Om en kund beställer exempelvis 2 hg brieost av dig, spelar det någon roll vilken kniv du använder? Alltså kan du använda samma kniv till brie-osten som du exempelvis skulle skära blåmögel osten med?
Pastörisering, är uppvärmning av livsmedel till en viss temperatur under viss tid för att ta död på bakterier och mikroorganismer samt för att livsmedlet ska hålla sig längre. Mjölken har upphettats till över + 95 C under flera minuter.
Pastörisering, när mjölken inte har värmts upp tillräckligt högt för att räknas som pastöriserad.
Kan gravida kvinnor äta hårdost som är opastöriserad?
Hur ofta ska man byta ut/diska besticken i salladsbaren där kunden själv får lägga upp sin sallad?
Alla älskar väl en snygg och väl exponerad fiskdisk med massor av färg från diverse skaldjur och både stora och små fiskar. Det är väldigt vackert för ögat när man exponerar exempelvis helfiskar tillsammans med lite nät blåmusslor eller vongole. Eller varför inte färska räkor och rå scampi, räka som räka eller hur?
Får man exponera fisk och skaldjur tillsammans eller är det något man behöver tänka på?