Tidrapportering

När du arbetar ett pass som chaufför så krävs det att du stämplar in och ut för ditt pass i ICA:s system, samt tidrapporterar för passet i vårt system. Nedan kommer instruktioner kring hur du gör detta.

Under arbetspass för ICA
Du stämplar in och ut för varje pass i appen Quinyx. Här stämplar du in när du börjar arbeta och stämplar ut när passet är slut. I Quinyx går det också att ange kommentarer om eventuella avvikelser.

Skulle du glömma att stämpla in/ut, eller vara tvungen att jobba över ett pass, så är det ytterst viktigt att du kontaktar Trafikledningen på ICA och meddelar detta. På så vis kan de lägga in korrekt tid i Quinyx, och vi får rätt underlag.

På pass som är längre än 6h så planerar ICA in en rast, det är viktigt att du tar rast under ditt pass för att undvika olyckor. Om du av någon anledning inte hinner ta hela din rast behöver du kontakta trafikledningen direkt.

Efter arbetspass för Bemannica
När ditt arbetspass är avslutat behöver du rapportera in din arbetade tid och raster i TimeZynk. Se till att tiden du lägger in i TimeZynk stämmer överens med den som är i Quinyx. Tiden du rapporterar in i TimeZynk är vårt underlag för din lön, så det är viktigt att det stämmer.

Även i TimeZynk kan du skriva kommentarer om eventuella avvikelser. Du behöver skriva en kommentar om du inte hunnit ta någon rast, eller om du behövt jobba över på ett pass.