22 Checklistan Princip 1
Läs igenom checklistan
PRINCIP 1: GENOMFÖR FAROANALYS
- Finns det anpassade flödesscheman för all produktion i butiken?
- Är alla flödesscheman dokumenterade?
- Innehåller dessa flödesscheman alla de steg som krävs för respektive produktion?
- Har vi identifierat alla typer av uppgifter som kan finnas i de olika stegen? Har vi missat något steg eller annan information?
- Gör vi verkligen på det sätt som flödesschemat visar?
- Har vi verifierat flödesschemat på plats i butiken?
- Har vi identifierat alla typer av faror som hör ihop med ett visst steg, till exempel att felaktig användning förekommer av rengöringskemikalier i någon produktionslokal eller utrustning?
- Har vi funderat på risken att konsumenten efter inköp kan hantera varan felaktigt?
- Har vi använt ritningar över lokalerna och deras omgivning för att identifiera eventuella faror i butiken?
- Har vi all information vi behöver för att identifiera möjliga risker i produktionen?
- Har vi undersökt alla riskkällor?